Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder gimnazijada/Treci dan/km5VSo is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder gimnazijada/Treci dan/km5VSo is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

km5VSoPosljednja košarkaška utakmica u muškoj konkurenciji održana je u 12:40 na igralištu „Metalac". Utakmica je održana između ekipa Gimanzije Obala i Pete gimnazije. Krajnji rezultat je 23:21 u korist Gimnazije Obala, čime je ova škola osvojila 2. mjesto na ovogodišnjoj „Gimnazijadi".

Sve vrijeme tokom igre napetost je bila prisutna. Prva četvrtina je završila rezultatom 8:7. Košarkaši Obale u drugoj četvrtini povećavaju rezultat i time polako smanjuju šanse košarkašima Pete gimanzije. Ova četvrtina je završila rezultatom 16:11. Drugo poluvrijemeje bilo slično prvom, Obala je došla do pobjede i u trećoj četvrtini rezultatom 19:13. Posljednja četvrtina kao da je u igračima Pete probudilaželju za pobjedom, ali uzalud. Konačan rezultat je 23:21 u korist Obale.
Čestitamo ekipama na konačnom plasmanu sa željom da ih vidimo i iduće godine.

Novinar:

Amela Kokor, IIIg

Fotoreporter:

Nejra Landžo, IVa

{gallery}gimnazijada/Treci dan/km5VSo{/gallery}

Predstavljamo

Prev Next

Emina Pašukan

12-11-2017 Hits:3313

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je IIb razreda Prve gimnazije u Sarajevu.

Read more

Drugi o nama...

Prev Next

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put oku…

16-11-2017 Hits:2445

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put okuplja učenike na sportskom takmičenju

Najveće sportsko takmičenje sarajevskih gimnazijalaca u organizaciji Prve gimnazije Sarajevo ove godine će devetnaesti put okupiti učenike nekoliko škola čiji...

Read more

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i …

16-11-2017 Hits:1818

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i Makovih 100 godina

Maturanti Prve gimnazije iz Sarajeva obilježili su 100 godina od rođenja Mehmedalije Maka Dizdara studijskim putovanjem u Hercegovinu. -->više

Read more

Facebook stranica Prve gimnazije