GERIJATRIJASedamnaest učenika naše škole, zajedno sa školskom pedagogicom Sanelom Podumljak i psihologinjom Melihom Trumić 13. decembra 2013. bilo je u posjeti Gerontološkom centru u Nedžarićima.

Cilj ove posjete bio je spojiti duh starih i mladih, osvježiti svakodnevnicu onih koji borave u ovom centru, ali i saznati nešto o njihovim, zasigurno bogatim iskustvima.
U Centru su nas dočekala nasmijana lica i dobro raspoloženje pa je upoznavanje i druženje bilo više nego prijatno. Sat vremena, koliko smo planirali provesti tamo, prošao je jako brzo. S uživanjem smo slušali priče o njihovoj svakodnevnici koja nije nimalo dosadna i jednolična. Veseloj atmosferi posebno je doprinijela muzika i pjesma. Svi smo uglas pjevali sevdalinke koje je nekoliko učenika pripremilo za ovu prigodu. Imali smo i pratnju na gitari, čak je jedan od članova Centra zasvirao i harmoniku.
U dobrom raspoloženju smo se i rastali obogaćeni jednim zanimljivim iskustvom i zadovoljni učinjenim – jer uljepšati nekome dan kratkim razgovorom i lijepom riječju uistinu nije zahtjevno, a ispunjava čovjeka ugodnim osjećajem plemenitosti.

Milica Putica, IIIg
Lamija Čehajić, IIIc

Projekti

Prev Next

POZIV: Državno takmičenje za srednje ško…

14-01-2020 Hits:1590

POZIV: Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI“

Dragi učenici, U toku je Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI".

Read more

Predstavljamo

Prev Next

Emina Pašukan

12-11-2017 Hits:5103

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je IIb razreda Prve gimnazije u Sarajevu.

Read more

Drugi o nama...

Prev Next

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put oku…

16-11-2017 Hits:4874

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put okuplja učenike na sportskom takmičenju

Najveće sportsko takmičenje sarajevskih gimnazijalaca u organizaciji Prve gimnazije Sarajevo ove godine će devetnaesti put okupiti učenike nekoliko škola čiji...

Read more

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i …

16-11-2017 Hits:3612

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i Makovih 100 godina

Maturanti Prve gimnazije iz Sarajeva obilježili su 100 godina od rođenja Mehmedalije Maka Dizdara studijskim putovanjem u Hercegovinu. -->više

Read more

Facebook stranica Prve gimnazije