Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder vijesti/Predstavljanje2014 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder vijesti/Predstavljanje2014 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

predstavljanje2014Tradicija se nastavlja. Sve što je dobro – ne treba prekidati, već njegovati.
Kao i svake godine, tako i ove, predstavljanje prvih razreda održalo se u drugom polugodištu. U petak, 14. marta, prvačići su predstavili svoje razrede što su bolje mogli u 20 minuta.

Ples, gluma, pjevanje, recitacije... samo su neke tačke koje su se mogle vidjeti na ovogodišnjem predstavljanju. Kao iskusniji učenici škole znali smo da prvačićima treba podrška, pa smo tako salu popunili do posljednjeg mjesta. Ove godine prestavljala su se četiri razreda. Njihove ideje bile su zanimljive i inovatne. Bogat sadržajni program nije samo oduševio žiri, nego i profesore, profesorice i nas učenike – sve gledatelje.
Konkurencija je bila na vrhunskom nivou, pa je bilo teško izabrati favorita. Najviše smo željeli da svi budu pobjednici, ali to nije bilo moguće, jer samo jedan može biti pobjednik. Proglašenje pobjednika bilo je kao šlag na tortu. Uz suze radosnice, smijeh i zagrljaje najbolji razred Id je proslavio svoju pobjedu.
Čestitke našim pobjednicima, ali i ostalim učesnicima koji su nam pripremili veseo i uzbudljiv kraj nastavne sedmice. Želimo im mnogo uspjeha u školi i ugodan slobodni dan kojim su nagrađeni, a mi već jedva čekamo sljedeću generaciju da nam se predstavi.
I zapamtite: NIJE VAŽNO POBIJEDITI, VAŽNO JE UČESTVOVATI!

Berina Dedović, IIIg

{gallery}vijesti/Predstavljanje2014{/gallery}

Projekti

Prev Next

POZIV: Državno takmičenje za srednje ško…

14-01-2020 Hits:1600

POZIV: Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI“

Dragi učenici, U toku je Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI".

Read more

Predstavljamo

Prev Next

Emina Pašukan

12-11-2017 Hits:5112

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je IIb razreda Prve gimnazije u Sarajevu.

Read more

Drugi o nama...

Prev Next

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put oku…

16-11-2017 Hits:4885

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put okuplja učenike na sportskom takmičenju

Najveće sportsko takmičenje sarajevskih gimnazijalaca u organizaciji Prve gimnazije Sarajevo ove godine će devetnaesti put okupiti učenike nekoliko škola čiji...

Read more

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i …

16-11-2017 Hits:3621

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i Makovih 100 godina

Maturanti Prve gimnazije iz Sarajeva obilježili su 100 godina od rođenja Mehmedalije Maka Dizdara studijskim putovanjem u Hercegovinu. -->više

Read more

Facebook stranica Prve gimnazije