Kosarka2014cKošarkaška ekipa naše škole, koju čine kapiten Tarik Omeragić, Tarik Hajdarpašić, Tarik Osmanagić, Sanjin Dragičević, Armin Bijedić, Adi Ilić, Damir Vladović, Haris Guhdija i Mehmed Popović, je 8. aprila igrala utakmicu protiv ekipe Gimnazije Obala, te se tada uspijela plasirati u polufinale.

Na početku utakmice koju su igrali sa spomenutim protivnicima, pošlo im je za rukom ostvariti prednost, međutim, zaista dobri košarkaši Gimnazije Obala brzo su ih sustigli. Bilo je „gusto", ali Prva ipak odnosi pobjedu.
Na pitanje da li očekuju pobjedu u finalu, kažu da je u ovakvim igrama teško to predvidjeti, ali su ipak sigurni u sebe i nadaju se da će pobjeda biti njihova.
Polufinalna utakmica odigrana je 22. aprila protiv Srednje mješovite građevinsko-geodetske škole. Sreća je i ovaj put bila na našoj strani. U prvoj minuti Tarik Hajdarpašić je dao koš, što je uradio i u slijedeće tri. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 21:14. U drugom poluvremenu situacija postaje napeta, rezultat se izjednačava, ali je pobjeda opet bila naša, te nas odvela u finale. Druga utakmica, borba za prvo mjesto odigrana je isti dan. Ovaj put naša ekipa je igrala protiv Srednje zubotehničke škole. Iako su protivnici poveli sa rezultatom 4:2, upornost se isplatila, jer nas upravo ova utakmica dovodi do prvog mjesta sa rezultatom 21:13.

Aida Osmanagić i Elma Krupalija, Ic

Projekti

Prev Next

POZIV: Državno takmičenje za srednje ško…

14-01-2020 Hits:1600

POZIV: Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI“

Dragi učenici, U toku je Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI".

Read more

Predstavljamo

Prev Next

Emina Pašukan

12-11-2017 Hits:5112

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je IIb razreda Prve gimnazije u Sarajevu.

Read more

Drugi o nama...

Prev Next

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put oku…

16-11-2017 Hits:4885

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put okuplja učenike na sportskom takmičenju

Najveće sportsko takmičenje sarajevskih gimnazijalaca u organizaciji Prve gimnazije Sarajevo ove godine će devetnaesti put okupiti učenike nekoliko škola čiji...

Read more

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i …

16-11-2017 Hits:3621

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i Makovih 100 godina

Maturanti Prve gimnazije iz Sarajeva obilježili su 100 godina od rođenja Mehmedalije Maka Dizdara studijskim putovanjem u Hercegovinu. -->više

Read more

Facebook stranica Prve gimnazije