fudbal2014cUtakmica između Prve i Druge gimnazije, koja se odigrala 10. aprila, dala je priliku našoj školi za ulazak u polufinale. Fudbalska ekipa Prve, koju čine kapiten Samir Vahida, Sead Begić, Damir Vladović, Samir Zeljković, Belmin Muratović, Mirza Pandur, Muhamed Agić, Armin Halilović, Emin Dukić i Adin Gežo, odnijela je uvjerljivu pobjedu sa rezultatom 8:1.

Nakon ove pobjede, odigrali su utakmicu protiv Gimnazije Obala, koja plasira našu ekipu u polufinale. Polufinalna utakmica odigrana je 24. aprila protiv Katoličkog školskog centra. U prvih 5 minuta naša ekipa šalje loptu u go protivnika. Utakmica je završena rezultatom 2:1 u našu korist. Sljedeća utakmica odigrana je protiv ekipe Srednje zubotehničke škole. Prvo poluvrijeme završava rezultatom 3:1. U drugom poluvremenu nastavljamo „u svom stilu". Sead Begić daje još tri gola i sa ostalim igračima Prvu gimnaziju dovodi u veliku prednost. Utakmica završava rezultatom 6:1, pa i fudbaleri uspijevaju opravdati parolu „Uvijek prvi, uvijek Prva".
Čestitamo momcima na postignutom uspjehu, kao i svim ostalim ekipama koje su se zaista pokazale u najboljem svjetlu.
Ni dobra zabava, druženje i nova poznanstva nisu izostali. Osim na pobjedu, ponosni smo i na to, jer je prijateljstvo neprocjenjivo, a taj uspjeh je mnogo važniji od pobjede. Po ko zna koji put uvjeravamo se koliko možemo postići ako igramo „svi za jednog - jedan za sve".
U fudbalu ili košarci se na terenu zaboravlja sve, igrači imaju samo jedan cilj. Svaki igrač je važan i kao pojedinac može doprinijeti uspjehu ekipe, kao i u životu općenito.
Živimo u sportskom duhu!

Aida Osmanagić i Elma Krupalija, Ic

Projekti

Prev Next

POZIV: Državno takmičenje za srednje ško…

14-01-2020 Hits:1600

POZIV: Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI“

Dragi učenici, U toku je Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI".

Read more

Predstavljamo

Prev Next

Emina Pašukan

12-11-2017 Hits:5112

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je IIb razreda Prve gimnazije u Sarajevu.

Read more

Drugi o nama...

Prev Next

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put oku…

16-11-2017 Hits:4885

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put okuplja učenike na sportskom takmičenju

Najveće sportsko takmičenje sarajevskih gimnazijalaca u organizaciji Prve gimnazije Sarajevo ove godine će devetnaesti put okupiti učenike nekoliko škola čiji...

Read more

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i …

16-11-2017 Hits:3621

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i Makovih 100 godina

Maturanti Prve gimnazije iz Sarajeva obilježili su 100 godina od rođenja Mehmedalije Maka Dizdara studijskim putovanjem u Hercegovinu. -->više

Read more

Facebook stranica Prve gimnazije