OnlineSedmica2017U periodu od 6. do 10. novembra 2017. godine u prostorijama Prve gimnazije održana je prva Online sedmica, a u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju Kantona Sarajevo.

Profesorica Merima Kurtović Čengić pripremila je predavanja i edukativni materijal, te educirala nastavno osoblje i učenike škole na dvije Online platforme: Google (Gmail i Drive) i Edmodo. Svi profesori su, uprkos značajnim razlikama u stupnju informatičke naobrazbe, sa entuzijazmom pristupili edukacijskom i implementacijskom dijelu, te uspješno iznijeli projekat Online sedmice, svakodnevno komunicirajući sa učenicima u unaprijed dogovorenim terminima. Učenici su s lakoćom prihvatili novi način obrazovnog rada i zajedno sa svojim profesorima dali svoj doprinos u realizaciji Online sedmice.
Novitet i pozitivna praksa koja se spontano dogodila u okviru Edmodo platforme i realizacije Online sedmice jeste da su i roditelji pokazali interes za nastavni proces i aktivno se uključili na Edmodo platformu. Stečeno iskustvo je vrijedno i stoga što platforma ostaje aktivna, a svi akteri procesa su povezani i nastavljaju komunicirati koristeći nepresušne izvore interneta.

FOTOGRAFIJE

Projekti

Prev Next

POZIV: Državno takmičenje za srednje ško…

14-01-2020 Hits:1600

POZIV: Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI“

Dragi učenici, U toku je Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI".

Read more

Predstavljamo

Prev Next

Emina Pašukan

12-11-2017 Hits:5112

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je IIb razreda Prve gimnazije u Sarajevu.

Read more

Drugi o nama...

Prev Next

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put oku…

16-11-2017 Hits:4885

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put okuplja učenike na sportskom takmičenju

Najveće sportsko takmičenje sarajevskih gimnazijalaca u organizaciji Prve gimnazije Sarajevo ove godine će devetnaesti put okupiti učenike nekoliko škola čiji...

Read more

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i …

16-11-2017 Hits:3621

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i Makovih 100 godina

Maturanti Prve gimnazije iz Sarajeva obilježili su 100 godina od rođenja Mehmedalije Maka Dizdara studijskim putovanjem u Hercegovinu. -->više

Read more

Facebook stranica Prve gimnazije