DanDrzavnosti2017U petak 24. novembra 2017. godine, u prostorijama muzeja naše škole, održana je priredba povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić- Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te ravnopravnost Republike BiH unutar jugoslavenske federacije,, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

Program koji su priredili učenici i učenice Prve gimnazije, na čelu sa prof. Historije Sanelom Ćesko bio je raznovrstan i u gimnazijskom duhu. Izvedena su dva recitala, dvije rodoljubive pjesme i pročitan je poučan tekst koji detaljno prikazuje važnost 25.novembra za našu državu, koji je bio popraćen zanimljivom i sadržajnom prezentacijom.
Kompletan program protekao je u dobrom raspoloženju, zahvaljujući učenicima koji su odličnim izvedbama upotpunili nadolazeći praznik.
Priredba je uspješno održana, prisustvovali su mnogi učenici kao i profesori,a najponosniji smo jer je to bio zajednički rad svih učenika odjeljenja IIc, koji su učestvovali na priredbi, i njihove profesorice!

U okviru obilježavanja Dana Državnosti Bosne i Hercegovine na zgradi gimnazije se vijorila zastava naše države, a učenici trećih razreda su sa profesoricom Ljiljanom Košarac napravili izložbu plakata po hodnicima škole.

Kapetanović Nera, IIc

FOTOGRAFIJE

Projekti

Prev Next

POZIV: Državno takmičenje za srednje ško…

14-01-2020 Hits:1587

POZIV: Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI“

Dragi učenici, U toku je Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI".

Read more

Predstavljamo

Prev Next

Emina Pašukan

12-11-2017 Hits:5100

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je IIb razreda Prve gimnazije u Sarajevu.

Read more

Drugi o nama...

Prev Next

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put oku…

16-11-2017 Hits:4872

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put okuplja učenike na sportskom takmičenju

Najveće sportsko takmičenje sarajevskih gimnazijalaca u organizaciji Prve gimnazije Sarajevo ove godine će devetnaesti put okupiti učenike nekoliko škola čiji...

Read more

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i …

16-11-2017 Hits:3608

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i Makovih 100 godina

Maturanti Prve gimnazije iz Sarajeva obilježili su 100 godina od rođenja Mehmedalije Maka Dizdara studijskim putovanjem u Hercegovinu. -->više

Read more

Facebook stranica Prve gimnazije