2GfEkonferencijaU ponedjeljak, 22. januara 2018. godine, naša škola je bila domaćin druge po redu Google for Education konferencije i okupila je preko 200 učesnika iz osnovnih i srednjih škola, prvenstveno iz Kantona Sarajevo, ali i širom Bosne i Hercegovine. Uživo Online prenos konferencije praćen je kako iz prostorija škole zbog velikog broja učesnika, tako širom Bosne i Hercegovine, a i iz susjednih zemalja.

Konferencija je uslijedila nakon pilot projekta realizacije Online sedmice u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju u Kantonu Sarajevo, a koja je realizirana u novembru 2017. godine u 18 srednjih škola u Kantonu Sarajevo.

Tema konferencije je bila "Online nastava prednosti i izazovi". Na konferenciji svoja iskustva i projekte u realizaciji Online sedmice predstavilo je 14 govornika. 

Idejni autor i moderator Konferencije je gospodin Fuad Čurčić, koji je u saradnji sa profesoricom Merimom Kurtović Čengić, a uz svesrdnu pomoć direktorice naše škole profesorice Lejle Tuzlak organizirao održavanje Konferencije, čija realizacija je uspješno implementirana.

Više na zvaničnom web sajtu 

2. GOOGLE FOR EDUCATION KONFERENCIJA

FOTOGRAFIJE

 

Projekti

Prev Next

POZIV: Državno takmičenje za srednje ško…

14-01-2020 Hits:1600

POZIV: Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI“

Dragi učenici, U toku je Državno takmičenje za srednje škole „MLADI EKO REPORTERI".

Read more

Predstavljamo

Prev Next

Emina Pašukan

12-11-2017 Hits:5112

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je IIb razreda Prve gimnazije u Sarajevu.

Read more

Drugi o nama...

Prev Next

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put oku…

16-11-2017 Hits:4885

Klix: Gimnazijada na Metalcu 19. put okuplja učenike na sportskom takmičenju

Najveće sportsko takmičenje sarajevskih gimnazijalaca u organizaciji Prve gimnazije Sarajevo ove godine će devetnaesti put okupiti učenike nekoliko škola čiji...

Read more

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i …

16-11-2017 Hits:3621

Oslobođenje: Maturanti Prve gimnazije i Makovih 100 godina

Maturanti Prve gimnazije iz Sarajeva obilježili su 100 godina od rođenja Mehmedalije Maka Dizdara studijskim putovanjem u Hercegovinu. -->više

Read more

Facebook stranica Prve gimnazije