&F ONLINE BIBLIOTEKA E&

Biblioteka Prve gimnazije je zatvorenog tipa i namijenjena je učenicima, profesorima i ostalim zaposlenima u školi. Članstvo je besplatno, učenici mogu dobiti po dvije knjige na posudbu, a svu referensnu literaturu i knjige u jednom primjerku mogu dobiti samo u čitaonici biblioteke. U biblioteci učenici ne posuđuju samo lektirna izdanja i građu za referate i maturske radove, nego i ostala djela za razonodu i zabavu čemu biblioteka također služi.

Prostor biblioteke je mali, ali fond je zadovoljavajući i redovno se dopunjuje. Sada fond broji oko 15000 bibliotečkih jedinica.

Mala čitaonica (šesnaest sjedišta), u kojoj se nalaze razni priručnici, rječnici, leksikoni, udžbenici, enciklopedije i slična građa, može se reći da je prilično udobna i funkcionalna.

Školska biblioteka posjeduje stare, rijetke i vrijedne knjige. To je zaštićeni fond. Stare knjige (najstarija knjiga je Isaaci Newtoni: Opscula štampana 1747 godine), pisane su na latinskom, grčkom i njemačkom jeziku. Biblioteka ima dva kompjutera, štampač i čitač BAR koda. Jedan kompjuter sa besplatnim pristupom internetu nalazi se u čitaonici i namijenjen je učenicima. Najnoviji dio knjižnog fonda i sva lektirna izdanja kompjuterski su obrađeni (posjedujemo programski paket METEL win za automatsko bibliotečko poslovanje) i prilagođeni automatskoj posudbi i vraćanju. Sve knjige koje su u kompjuterskoj bazi podataka imaju naljepnicu sa bar kodom.

Bibliotekarka: Fikreta Resić, dipl. bibliotekar

SPOMENICA

MONOGRAFIJA

Predstavljamo

Prev Next

Marija Marjanović – budućnost ženskog karatea u Bosni i Hercegovini

Marija Marjanović, odlična je učenica IV a razreda (jezičko izborno područje) i izvanredna sportašica. Trenira karate u Univerzitetskom karate klubu „Bosna". Nosilac je crnog pojasa (majstor karatea 1. dan). Članica je karate reprezentacije Bosne i Hercegovine.

22-09-2015 Hits:2219 Naš ponos

Read more

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je Ib razreda Prve gimnazije u Sarajevu. Bavi se plivanjem od 2008. godine. Članica je Plivačkog kluba „Bosna" kao i stalna članica juniorske i seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

20-09-2015 Hits:905 Naš ponos

Read more

Brojač posjeta od 27.10.2013.

638521
DanasDanas313
JučerJučer637
Ove sedmiceOve sedmice950
Ovog mjesecaOvog mjeseca13331
Svi daniSvi dani638521
54.144.29.233

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © Merima Kurtović, prof. 2013. All Rights Reserved.