Sedamnaesta Gimnazijada, tradicionalno sportsko takmičenje u organizaciji naše škole, otvorena je 21.oktobra na "Metalcu", školskom igralištu Prve gimnazije. 


Ponosni domaćin je i ove godine goste počastio prikladnim programom, čiji je konac označio početak ove manifestacije. Nakon prozivke i kratkog pregleda historije Prve gimnazije, za koje je, na našu čast bio zadužen bh. sportski novinar Nikola Bilić, zastave u bojama gimnazija su se vihorile na oktobarskom vjetru. Učešće je uzelo devet sarajevskih gimnazija i MSŠ "Enver Pozderović" iz Goražda. Uslijedio je govor VD direktora Prve gimnazije, Jasmine Melkić, koja je toplom dobrodošlicom pozdravila prisutne i poželjela sreću svim učesnicima. Gimnazijadu je svečano otvorio njen osnivač, Faruk Bešlić, penzionisani profesor naše škole. Olimpijsku zastavu je uz zvuke himne podigao učenik Prve gimnazije, košarkaš Sani Čampara, evropski prvak u kategoriji kadeta. Ovaj svečani trenutak uljepšao je orkestar Srednje muzičke škole svojom izvedbom i dvije učenice naše škole, koje su izvele svoju plesnu tačku. Da je Gimnazijada prilika za sve talente, svjedočio je, kao i obično, hor Prve gimnazije. Takmičarski duh i želja za uspjehom su se osjećali u zraku. Nadamo se da će tako i ostati, te da će ovom prilikom učesnici predstaviti sebe i svoje škole u najboljem svjetlu i ono najvažnije, sklopiti nova, trajna prijateljstva.

 

Sportsko nadmetanje se završava u petak, 23.oktobra, kada će "Gimnazijada 2015" biti svečano zatvorena i proglašeni oni najuspješniji. Svim učesnicima želimo puno sreće i uspjeha , neka najbolji pobijedi.

 

NOVINAR: Adela Tatlić, IIIb
               Aida Osmanagić, IIIc

Predstavljamo

Prev Next

Marija Marjanović – budućnost ženskog karatea u Bosni i Hercegovini

Marija Marjanović, odlična je učenica IV a razreda (jezičko izborno područje) i izvanredna sportašica. Trenira karate u Univerzitetskom karate klubu „Bosna". Nosilac je crnog pojasa (majstor karatea 1. dan). Članica je karate reprezentacije Bosne i Hercegovine.

22-09-2015 Hits:2302 Naš ponos

Read more

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je Ib razreda Prve gimnazije u Sarajevu. Bavi se plivanjem od 2008. godine. Članica je Plivačkog kluba „Bosna" kao i stalna članica juniorske i seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

20-09-2015 Hits:1003 Naš ponos

Read more

Brojač posjeta od 27.10.2013.

661656
DanasDanas284
JučerJučer556
Ove sedmiceOve sedmice3332
Ovog mjesecaOvog mjeseca14714
Svi daniSvi dani661656
54.225.57.120

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © Merima Kurtović, prof. 2013. All Rights Reserved.