1. Budući da se ove godine Gimnazijada prvi put organizovala u prostorijama Skenderije, kako se naša škola uklopila finansijski u taj projekat?
Dobili smo donacije Ministarstva kulture i sporta, koje su pokrile termine ova tri dana u prostorijama Skenderije. Pored Ministarstva kulture i sporta postoji još donatora, kao što su: Općina Stari Grad, Općina Novo Sarajevo, Općina Centar, Laška grupa i Klas.

 

2. Zašto je ovogodišnja Gimnazijada organizovana kasnije nego inače?
Termini se mijenjaju. Prošle godine je organizovana sedam dana ranije, a godinu prije  početkom oktobra. Zavisi od vremenskih prilika i od poslova u školi. Dobili smo ono što smo htjeli, otvaranje Gimnazijade je održano na „Metalcu", uz povoljne vremenske uslove.

 

3. Kakav je odziv sportista i zašto nema ženske odbojke, po prvi put?
Iz škole MSŠ „Enver Pozderović" su došli samo timovi za stoni tenis. Imali su spreman tim i za žensku odbojku, ali nažalost, oni nisu dobili priliku da nastupe jer su utakmice ženske odbojke izostavljene. Postoji razlog zbog čega je izostavljena odbojka za djevojke, Gimnazija Obala u aprilu organizuje Dane sporta na kojem se samo igraju utakmice ženske odbojke, pa smo mi odlučili da imamo samo mušku odbojku na ovogodišnjoj Gimnazijadi.

 

4. Da li namjeravate uključiti sve škole iz Kantona u ovaj događaj, kao naprimjer mješovite škole iz Iljaša i Hadžića?
Mi smo raspoloženi za učešće većeg broja ekipa, ali sve zavisi od donatora i naših finansijskih mogućnosti.

 

 

NOVINARI: Emina Hajdarević, III d 
                 Nejra Mujezin, IV a
FOTOREPORTER: Emina Rondić, III d

Predstavljamo

Prev Next

Marija Marjanović – budućnost ženskog karatea u Bosni i Hercegovini

Marija Marjanović, odlična je učenica IV a razreda (jezičko izborno područje) i izvanredna sportašica. Trenira karate u Univerzitetskom karate klubu „Bosna". Nosilac je crnog pojasa (majstor karatea 1. dan). Članica je karate reprezentacije Bosne i Hercegovine.

22-09-2015 Hits:2302 Naš ponos

Read more

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je Ib razreda Prve gimnazije u Sarajevu. Bavi se plivanjem od 2008. godine. Članica je Plivačkog kluba „Bosna" kao i stalna članica juniorske i seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

20-09-2015 Hits:1003 Naš ponos

Read more

Brojač posjeta od 27.10.2013.

661658
DanasDanas286
JučerJučer556
Ove sedmiceOve sedmice3334
Ovog mjesecaOvog mjeseca14716
Svi daniSvi dani661658
54.225.57.120

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © Merima Kurtović, prof. 2013. All Rights Reserved.