Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder predstavljamo/SaniCampara is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder predstavljamo/SaniCampara is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

saniIme i prezime: Sani Čampara
Datum rođenja: 3. mart 1999. godine
Razred: IIIc (matematičko-informatički smjer)
Uspjeh u školi: odličan učenik

Da je sport najljepša priča naše države svakodnevno dokazuju mladi Bosanci i Hercegovci. Upravo zbog toga, s velikim ponosom možemo reći da je Sani Čampara, prvak države u mini basketu i u pionirskoj konkurenciji, trostruki kadetski prvak države sa košarkaškim klubom Spars, evropski prvak, učenik naše škole i naš drug.
Košarku je počeo trenirati sa samo šest godina u KK "Rin Family", a nakon prvog treninga je, kako kaže, znao da će ona biti njegova najveća i doživotna ljubav. Od tada je nizao uspjehe, odigrao mnogo utakmica, izgradio velika prijateljstva, upoznao ljude iz cijelog svijeta i ono najvažnije - ostvarivao svoj najveći san.
"Imao sam najmanje dva treninga dnevno, mnogo obaveza u školi i izvan nje, ali nikada nisam odustao, jer košarka je ono što sam i što volim."
On je učesnik turnira u Parizu, gdje je proglašen najboljim igračem, te na Međunarodnom košarkaškom turniru u Milanu, gdje je proglašen najboljim igračem i strijelcem turnira. Da ljubav, prema čemu god se gajila, ne poznaje granice dokazao je naš veliki, ponosni i dostojanstveni ''zmaj'' sa svojom ekipom osvojivši Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo, time dovodeći našu državu na vrh ljestvice. Izabranici selektora Josipa Pandže eliminisali su u četvrtfinalu Njemačku, u polufinalu Španiju i u finalu protiv moćne Litvanije slavili pobjedu za historiju. Zlatna medalja je svakako rezultat mukotrpnog rada, a naš Sani Čampara ističe kako je najbitniji bio timski rad, jer oni su svi braća, Bošnjaci, Srbi i Hrvati, ali Bosanci i Hercegovci. Na krilima naših mladih ''zmajeva'' kolektiv i društvo Bosne i Hercegovine odjekuje srećom, jedinstvom i ispunjenošću, a riječi kao da ostaju u dahu. Na kraju nam nije preostalo ništa drugo nego da im uputimo čestitike i jedno veliko, najveće hvala što su donijeli beskrajnu radost našoj naciji, a Evropi i svijetu pokazali da Bosna i Hercegovina ima sjajnu budućnost. Hvala vam, momci. Hvala ti, Sani, što si opravdao našu parolu: "Uvijek prvi, uvijek Prva."
"Kad sam na parketu svi problemi nestaju. Košarka je moj najbolji prijatelj i moja terapija. Pronađite i vi svoj bijeg od okrutnog svijeta, izvor pozitivne energije i dokažite sebi svoje mogućnosti. Pobjednik postaješ kad imaš želju i san, zato imajte dovoljno volje, trudite se i uspjeh je neminovan."

{gallery}predstavljamo/SaniCampara{/gallery}

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © Merima Kurtović, prof. 2013. All Rights Reserved.