brodica u istanbuluPonedjeljak je došao brzo, a s njim i posljednji dan našeg boravka u Turskoj. Da bismo imali što više vremena za obilazak Isanbula, morali smo se probuditi veoma rano, što nije izazvalo oduševljenje. Kada smo se smjestili u autobus u 6:00h ujutru, uputili smo se ka Istanbulu, našoj posljednjoj destinaciji prije povratka kući.

Umorni i pospani do doručka, većina nas je put provela spavajući u autobusu. Nakon doručka, puni energije, put do Istanbula smo nastavili uz pjesmu i smijeh.

Nakon višesatne vožnje, napokon smo stigli u biser Turske. Ugledali smo brojne mostove Bosfora i prelijepe historijske građevine. U Istanbulu nas je dočekalo kišovito i tmurno vrijeme, vidno drugačije od sunčanog Eskišehera. Prvo što smo uradili bilo je to da okusimo svakodnevnicu građana grada na Bosforu i posjetimo lokalnu čaršiju u starom dijelu grada. Okušali smo naše vještine cjenkanja sa prodavačima kod kojih smo naišli na jako ljubazan prijem, čak smo naišli na nekoliko prodavača koji su porijeklom sa naših prostora. Nakon uspješno obavljene kupovine, naši profesori i vodič su imali posebno iznenađenje za nas. To je bila vožnja brodicom. Tu nas je čekao i ručak sa tradicionalni ribljim specijalitetom. Iako je bilo hladno, svi smo uživali jer smo imali divan pogled na grad. Vožnju je upotpunila zajdenička pjesma učenika.

Kao što i znamo svemu što je lijepo dođe kraj, tako da smo se i mi uputili ka aerodromu. Tu smo sa olakšanjem što idemo kući, ali i žaljenjem što napuštamo ovu prelijepu zamlju čekali naš let kući...

Kerim Šahman IIIe i Dženana Bukarić IIIf

FOTOGRAFIJE

Predstavljamo

Prev Next

Marija Marjanović – budućnost ženskog karatea u Bosni i Hercegovini

Marija Marjanović, odlična je učenica IV a razreda (jezičko izborno područje) i izvanredna sportašica. Trenira karate u Univerzitetskom karate klubu „Bosna". Nosilac je crnog pojasa (majstor karatea 1. dan). Članica je karate reprezentacije Bosne i Hercegovine.

22-09-2015 Hits:2399 Naš ponos

Read more

Emina Pašukan

Emina Pašukan (rođena 12.04.2001. godine u Sarajevu), učenica je Ib razreda Prve gimnazije u Sarajevu. Bavi se plivanjem od 2008. godine. Članica je Plivačkog kluba „Bosna" kao i stalna članica juniorske i seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

20-09-2015 Hits:1080 Naš ponos

Read more

Brojač posjeta od 27.10.2013.

684571
DanasDanas368
JučerJučer870
Ove sedmiceOve sedmice5586
Ovog mjesecaOvog mjeseca16585
Svi daniSvi dani684571
54.81.73.2

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © Merima Kurtović, prof. 2013. All Rights Reserved.